top of page

Misschien wel de mooiste winterharde Eucalyptus

Snow_Gum.jpg

By Toby Hudson - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=9374575

Een oude gehavende Eucalyptus 'Debeuzevillei' in zijn zware natuurlijke habitat.

SnowGumTrunk.jpg

Stam van Eucalyptus 'Debeuzevillei'

By Sterry2607 - Transferred from de.wikipedia to Commons by Hekerui using CommonsHelper., CC BY 2.5, 

Eucalyptus Pauciflora 'Debeuzevillei'

Eucalyptus Pauciflora 'Debeuzevillei'oftewel Sneeuwgomboom is natuurlijk een plant uit Australië. De bladeren zijn bij een jonge boom vaak ronder en krijgen steeds meer de typische langgevormde Eucalyptus bladeren als ze ouder worden. De boom is een snelle groeier zoals bijna elke Eucalyptus. Ook kan de Debeuzevillei erg goed tegen de zoute zeelucht , dus ook leuk voor een exotisch gevoel bij de kust. De Debeuzevillei wordt ongeveer 6 tot 9 meter hoog en bereikt dit dus snel , de boom prefereert volle zon maar zal het ook doen in de half schaduw. Ook groeien Eucalyptussen naar hoeveel licht en warmte aanwezig is en niet naar de seizoenen. Ze stoppen in de Herfst en een gedeelte van de Winter dus niet met groeien ook al zal dit aanzienlijk langzamer zijn dan in de Zomer.

var. Debeuzevillei heeft wat langer blad en groeit gestrekter en breder uit dan de Niphophila

Verzorging

Een Eucalyptus is helaas niet geschikt voor het leven in een pot. Deze zal dan ook altijd zo spoedig mogelijk in de volle grond moeten. Het is namelijk zo wanneer een Eucalyptus potgebonden raakt oftewel de wortels zijn de pot uitgegroeit dat de plant hier schade van ondervindt. De plant zal hierna altijd minder snel blijven groeien, makkelijker omwaaien en ook minder winterhard zijn. 

Daarom zijn deze planten opgegroeid in eigenlijk te grote potten zodat de wortels lang door kunnen groeien tot de verkoop. Wanneer wij zien dat een Eucalyptus potgebonden is zullen we deze dan ook niet meer verkopen. Zo waarborgen we de kwalliteit van deze bijzondere groep bomen. 

Eucalyptus_pauciflora1.jpg

Bloei van Eucalyptus 'Debeuzevillei'

By Amanda Slater - May 29th "Tree Three_Snow Gum Blossom", CC BY-SA 2.0, 

bottom of page