top of page

Dit wordt een exotische zomer!

My%252520Post%252520(1)_edited_edited_ed

Het Plug&Grow pakket bestaat uit 5 verschillende planten. Deze planten staan gegarandeerd voor spectaculaire groei en bloei dit jaar. Hieronder leest u de in's en out's.

Wat ontvangt u bij aanschaf van het Plug&Grow pakket?

Natuurlijk de 5 soorten in dit pakket:

Ricinus Communis 'Zanzibariensis' oftewel Reuzen Wonderboom.
Ricinus Communis 'Impala' oftewel Rode Wonderboom.
Ipomea Lobata oftewel Spaanse Vlag.
Lablab Purpurea oftewel LabLab boon.
Leonotis Nepetfolia oftewel Leeuwenoor.

Deze planten zijn nog erg jong wanneer u deze ontvangt (P8), maar 

vergis u niet dit verandert snel wanneer deze jongkies in de grond of 
in een grotere pot komen. Deze ukkepulkjes worden al snel heuze 
monsters.

Kirstenbosch-024.jpg

By Harvey Barrison from Massapequa, NY, USA - Cape Town_2012 05 14_0221Uploaded by Elitre, CC BY-SA 2.0, 

Leonotis

Ipomoea_lobata_(4907952720).jpg
Hoe verzorg ik deze planten?

Nou dit is eigenlijk helemaal niet moeilijk. Voor het beste resultaat kiest u voor de volle grond. Maar de planten kunnen het ook doen in een grote pot en dit kan ook nog een spectaculair beeld opleveren. Verpoot de planten zo spoedig mogelijk na ontvangst.

Wanneer de grond droog is geeft u het liefst regenwater.


Wanneer u de planten in de volle grond heeft is voeden niet noodzakelijk maar wel bevordelijk. Het is wel raadzaam om bij te voeden als u de planten in een pot heeft. U kunt beginnen met voeding geven wanneer u na ontvangst een groeispurt opmerkt. Geef oplosbare voeding nooit op volledige sterkte maar verdun deze met de helft, zo bent u er zeker van dat u geen verbranding krijgt.

 

Par Tony Hisgett from Birmingham, UK — Flower 2Uploaded by Magnus Manske, CC BY 2.0, 

Ipomea Lobata

Lablab_purpureus.jpg
Eigenschappen van deze plantenWonderboom: De Reuzen Wonderboom en de Rode Wonderboom zijn enorm krachtige groeiers. Het contrast in het uiterlijk tussen deze twee planten binnen dezelfde soort is groot, de verzorging is echter hetzelfde. Denk erom dat u geen huisdieren of kinderen aan deze plant laat knagen (Dit moet bij geen enkele tuinplant!) want deze plant is zoals zoveel tuinplanten giftig. Als voorbeeld: De Hulst, Buxus, Taxus, Vingerhoedskruid en Oleander zijn allemaal erg giftige planten die veel voorkomen in Nederlandse tuinen. 

 

De wonderboom kan in een seizoen wel 3 meter worden! Maar 2 meter komt vaker voor. 

Behalve de spectaculaire bladeren komen hier tussen nog clusters met subtiele bloemen. Deze bloemen verdwijnen echter snel en hier komen zaaddozen voor in de plaats. En vooral bij de 'Impala' zijn deze geweldig fel van kleur!


Spaanse Vlag: Een erg mooie klimmer, bij een muur of schutting zetten dus. Maar een eigen gemaakte constructie met stokken is ook nooit verkeerd! Deze plant beschikt over een ongelovelijke groeikracht en zal beginnen te bloeien tegen het einde van juli. De reden voor de naam Spaanse Vlag is duidelijk, de bloei steekt als een vlag omhoog en in de kleuren van.....ja de Spaanse vlag natuurlijk. 

LabLab Boon: Het klinkt misschien een beetje saai een boon als sierplant. Maar geloof me dat deze plant alles behalve saai is. Net als de Spaanse Vlag is dit ook een klimplant. De boon slingert erg snel omhoog en maakt prachtige fel paarse Hyacint-achtige bloemen. Maar dan is het nog niet voorbij. Hierna komen er fel paarse peulen aan te hangen die net zoveel sierwaarde hebben als de bloemen. Deze boon is net zoals alle bonen licht giftig in grote hoeveelheden totdat ze gekookt zijn hierna zijn ze eetbaar.


Leeuwenoor: Ook wel Dagga genoemd. In Afrika, het land van oorsprong wordt deze plant gedroogd en gerookt of er wordt thee van gezet. Het moet een kalmerend effect geven vergelijkbaar met Cannabis.
Naast het gebruik hiervan is de plant vooral erg bijzonder. Net als de andere planten in dit pakket is dit ook een erg sterke groeier. Het bijzondere aan deze plant zijn de bloemen. Leeuwenoor maakt namelijk een bloeistengel hierop komt natuurlijk een bloem, maar op de bloem komt weer een bloemstengel, ook weer een bloem en dit gaat zo maar door. Erg bijzonder! Ook zijn de bloemen fraai oranje gekleurd!


Deze planten zijn dus enorm snel met hun groei en bloei. Een prachtig gezicht! Het enige nadeel is dat u er na een jaar afscheid van moet nemen al deze planten kunnen namelijk niet tegen matige vorst. Maar zeg nu zelf, wat is bijzonderder om te hebben. 5 van deze groentjes of die Fuchsia's, Mandeville's, Margrieten of Viooltjes in elk Hollands tuintje. Wij weten wel wat echt indruk maakt....

Ons Plug&Grow Pakket.


 

Ricinus_comm01.jpg

Ricinus Communis

LabLab Purpurea

Door Caroline Léna Becker - Eigen werk, CC BY 3.0, 

Lablabpod.jpg
Tips!
  • Heeft u veel last van ongedierte in de tuin? Dan is het verstandig om ervoor te kiezen om de planten eerst op te potten naar een grotere pot voordat u ze in de volle grond zet.

  • Of u knipt de onderkant van het potje eraf en zet deze 'om' het plantje heen, zo heeft deze in ieder geval 1 beschermlaagje tegen de slakken.

  • In de volle grond is voeding niet nodig, maar de planten zullen natuurlijk veel sneller groeien met voeding. Redelijk gelijke NPK nummers zijn goed maar het is altijd verstandig om de helft van de aanbevolen dosering te gebruiken. 

  • Genieten! 


 

LabLab Purpurea

By Paul Henjum - Hardyplants at en.wikipedia - Transferred from en.wikipedia to Commons by Phó Nháy using CommonsHelper., Public Domain, 

plug&grow.png
bottom of page